GÅRDSKARLEN - Abonnemang - allmän info
GÅRDSKARLEN -        I ROSLAGEN AB

Abonnemang - allmän information

Varför anlita oss?
Vi vill underlätta din vardag och hjälpa dig med den kontinuerliga städningen. Förutom veckostädning kan vi avlasta dig med andra hushållsnära tjänster så som tvättning, strykning och fönsterputsning.
Vi erbjuder trygghet och kvalitet. Du vet alltid vem som är ansvarig och vart du ska vända dig om du har synpunkter, både ris och ros.
Vi har självklart en trygg företagsförsäkring och kvalitetsgarantier.

När du anlitar oss
Ni som kund tecknar ett avtal med Gårdskarlen & Anna i Roslagen AB och bestämmer själva hur många timmar och antal tillfällen per månad ni vill köpa och vad de ska användas till (dock minst två timmar per städtillfälle). Avtalet är bindande och har en uppsägningstid på en månad. Uppsägningen ska göras skriftligt och mejlas till: anna@gardskarlen.eu alt. info@gardskarlen.eu

Vår personal
Vi ställer höga krav på vår personal, därför rekryterar vi personal som kan och vill utvecklas i ett serviceyrke. Vi internutbildar all vår personal löpande för att kunna utföra tjänsterna professionellt. 

Kvalitetsgaranti
Om ni av någon anledning inte tycker att vi har utfört tjänsten så som vi kommit överens om är det väldigt viktigt att ni meddelar oss så snart som möjligt så att vi har chans att åtgärda saken.
Vi utför ”flygande” kvalitetskontroller, detta innebär att Anna / Dorota / Helena kan dyka upp utan förvarning hos personal ute på fält för att syna och kontrollera så att checklistor efterlevs. 

Leverans av tjänst
När du tecknat avtal med Gårdskarlen & Anna i Roslagen AB är vårt mål att börja leverera tjänsten omgående enligt överenskommelse. Städservicen levereras genom att samma personal (bortsett från semester, sjukdom eller vab) utför den regelbundna städningen hos dig som kund.

Hur går det till?
 • Kundbesök - vi inleder alltid med ett kundbesök där vi går igenom era önskemål, viktiga detaljer och upplägg. Tillsammans går vi igenom hemmet och kommer fram till hur många timmar och tillfällen som passar för just er. Kundbesöket är kostnadsfritt!
 
 • Storstädning - för att börja på en hög kvalitetsnivå inleder vi om kunden så önskar med en storstädning. Det är en ”förstastädning” där man går igenom boendet från tak till golv, det är för att underlätta inför kommande städningar. Storstädningen tar alltid längre tid än vanligt veckostäd. Se hemsida www.gardskarlen.eu ”Storstädning” om vad som ingår.
 
 • Veckostädningen - är det ju ni, tillsammans med oss som har bestämt om vilka rum i er bostad som ska ingå och vad som ska utföras. I veckostädningen ingår normalt dammtorkning, dammsugning och torkning av golv. Dessutom rengör vi badrum och kök. Se hemsida www.gardskarlen.eu ”Veckostädning” om vad som ingår.
 
 • Städmaterial och medel samt utrustning - för att vi ska kunna utföra ett bra arbete i ditt hem så är det viktigt med rätt utrustning. Därför har vi ett önskemål och det är att ni investerar i ett startkitt som består av: speciella microdukar (4st röda, 3st gröna, 2st blå,   1 st polerduk) samt ev. 1 st mopp (komplett med teleskopskaft och moppduk).

Vi uppskattar om redskapen är rena och att microdukarna samt moppdukarna tvättas mellan städtillfällena. (Micro- och moppdukar tvättas i 40/60 grader utan sköljmedel och bör helst ej torktumlas).

För bästa resultat önskar vi att ni har förberett och har detta hemma inför varje städ:

 • En bra dammsugare med samtliga munstycken
 • Dammsugarpåsar
 • Nytvättat ”startkitt” (det köpt genom oss)
 • Mopp med moppduk
 • Svampar
 • En diskborste till städning
 • 1 st hink
 • Köksrengöringsmedel (spray)
 • Diskmedel, helst YES
 • Såpa
 • Fönsterspray (glasytor och speglar)
 • Badrumsrengöringsmedel (spray)
 • Toalettrengöringsmedel, tex WC anka
 • Cream jif (vim)
 • Förse gärna tunga möbler med möbeltassar
 • Bra att plocka undan kläder, leksaker, disk, mm så att vi kan vara så effektiva som möjligt

Röda dagar och storhelger
Följande dagar ställs städningen in automatiskt: nyårsdagen, trettondagen, långfredagen, påskafton, påskdagen, annandag påsk, första maj, Kristihimmelsfärdsdag, nationaldagen, midsommarafton, midsommardagen, julafton, juldagen, annandag jul och nyårsafton.
Om ni vill flytta ett städtillfälle som infaller på en röd dag eller storhelgdag ber vi er kontakta oss i god tid innan, så ska vi göra vårt bästa för att uppfylla era önskemål.
På lördagar och söndagar utför vi normalt sett inte vanligt abonnemangsstäd.

Avbokning
Avbokning av inbokad tjänst ska ske minst två veckor i förväg. Avbokning senare än 24 timmar före avtalad tid debiteras med halva avgiften. Du avbokar skriftligen till: anna@gardskarlen.eu eller info@gardskarlen.eu

Ombokning
Har förhinder eller akut sjukdom uppstått som gör att er städning behöver avbokas, så kontakta oss så kan vi omboka er städning till en annan dag. Observera dock att vi ej kan garantera att samma personal finns tillgänglig och vi då erbjuder att skicka en vikarie istället. Avbokning senare än 24 timmar före avtalad tid debiteras med halva avgiften.

Trygghet och säkerhet
Din trygghet och säkerhet är viktig för oss eftersom ditt hem är vår arbetsplats. För att du ska känna dig trygg när du anlitar oss har vi fasta rutiner för hur vi hanterar nycklar, larm, koder och andra personliga uppgifter.
Du som kund har även samma personal som utför städningen i ditt hem, vilket generar i en trygghet både för våra anställda och för dig som kund.
Alla som arbetar hos oss har skrivit under avtal om sekretess- och tystnadsplikt.
Vi begär ett utdrag från belastningsregistret hos Polisen innan anställning.
Företaget är godkänd för F-skatt och har en trygg företagsförsäkring.

Fakturering
Sker månadsvis efter inlämnade redovisade arbetstimmar. Fakturadatumet är i början av månaden och förfallodagen hamnar runt den 25:e i samma månad.

Skattereduktion
Även kallat RUT-avdraget är en förkortning av Rengöring / Underhåll / Tvätt. Begreppet rut-avdrag används för att beskriva möjligheten till skatteavdrag för husarbete, dvs hushållsnära tjänster. Villkor och regler finns att läsa på Skatteverkets hemsida. Viktigt att veta för dig som kund är att ni inte behöver göra någonting, utan det är företaget som ansöker om avdraget. Om kvoten blir fylld och ansökan avslås, så ska hela beloppet av fakturans totala belopp betalas av dig som köpare.

Avtal bindande
Uppsägningstid 1 månad, ska göras skriftligt till anna@gardskarlen.eu eller till info@gardskarlen.eu

 
                                                          VÄL MÖTT!